31 Ocak 2015 Cumartesi

SSL üzerinden NodeJS

Herkese merhabalar.Bu yazımızda NodeJs sunucusunu HTTPS üzerinden nasıl çalıştıracağımızdan bahsetmeye çalışacağım.
      Öncelikle nerede SSL kullanmamız gerekecek ona değinelim.SSL bildiğiniz üzere açılımı Secure Socket Layer olan bir güvenlik protokolüdür.Tüm trafik kriptolu bir şekilde yürütülür.SSL'ye ihtiyacım olmaz diyen arkadaşlar yine normal işleri HTTP üzerinden yapabilirler fakat Facebook uygulama geliştirmekle ilgilenen geliştirici arkadaşların SSL kullanması mecburidir.Ben Facebook uygulamamda NodeJs kullanmak istiyorum diyorsanız mutlaka bu yazıyı okumalısınız.SSL kurulumunu anlatan bir yazıya buradan ulaşabilirsiniz.


Yukarıdaki kod örneğini aynen yapıştırıp gerekli kütüphaneleri yükleyip.Sertifika bilgilerinizi de kendinize göre girerseniz sistemin çalışmaması için bir problem yok.Fakat bazı notları önceden belirtmem karşılacak bazı sorunların zaman kaybı olmadan kolayca çözülmesini sağlayacaktır.

    Ben sertifikasyonu ca ve crt dosyaları üzerinden yürüttüm fakat isteyenler pfx ve pam dosyalama yöntemlerini de kullanabilirler ve mantık neredeyse aynıdır.

options kısmında olan ayarlardan,
requestCert:Gelen istemcilerden bir sertifika talep edilmesini sağlıyor.Default değeri false'dir.

rejectUnauthorized:requestCert özelliğinin true olduğu zamanlarda kullanılabilir.Yanlış sertifika kullanan istemcilerin kabul edilmemesine yönelik bir ayardır.Local geliştirmeler ve farklı sunucu denemelerinde sorun cıkarmaması için false değeri önerilir.

Bu uygulamada Express Framework'u kullanıldı.


Yukarıdaki kodda da Origin ve Transport ayarları yapılmış durumda bu da zaman kaybını önlemek için sizlerle paylaşmaya gerek duyduğum bir kod parçası.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder